Jdi na obsah Jdi na menu
 

Klasická a relaxační masáž

 

Masáž patří mezi nejstarší regenerační a relaxační metody. Má blahodárný účinek na většinu částí lidského těla. Masáž je starobylá metoda využívaná k posílení organismu, k upevnění tělesného i duševního zdraví a osvěžení po fyzické a psychické námaze.

Klasická masáž se zaměřuje na uvolnění napnutých svalů a dokáže ulevit od bolesti. Má také velice pozitivní vliv na pohybovou soustavu, stimuluje krevní a lymfatický systém a zlepšuje cirkulaci krve ve ztuhlých svalech. Tím dochází k navrácení síly, vitality a zesílení imunitního systému. Pomocí klasické masáže se zvyšuje množství kyslíku přiváděného do tkání, lépe se prokrvuje tělo, zrychluje metabolismus a urychluje se proces celkového čištění a uvolnění organismu. Rychle a důrazně se střídají silové hmaty (hnětení, tepání, chvění) s jemnějšími doteky (roztírání, tření, vytírání)

V rovině duševní má klasická masáž blahodárný vliv na nervovou soustavu a celkově pozitivně ovlivňuje psychický stav člověka. Pomáhá zvládat psychickou únavu, stres, nespavost, bolesti hlavy, navozuje příjemné pocity a působí celkově. Klasická masáž je vhodná při přepracovanosti, stresu a bolestech zad. Má blahodárný relaxační účinek, neboť se při ní příjemně uvolníte, díky čemuž klasická masáž působí i na vaši psychiku. 

 

 

OBECNÉ KONTRAINDIKACE (MASÁŽ NENÍ VHODNÉ ABSOLVOVAT V TĚCHTO PŘÍPADECH):


Máte-li nějakou nemoc v akutním stádiu (zánět, horečku, nachlazení, chřipku apod.).

 

V případě infekční epidemiologické nemoci.

 

Trpíte-li onemocněním kůže, ekzémem, lupénkou, růží (erysipel), bércovým vředem, křečovými žílami – masáž dolních končetin, záněty a nemocemi žil, plísněmi.

 

Během gravidity – masáž břicha.

 

Při onkologickém onemocnění.